12 Ocak 2013 Cumartesi

TÜRK SİNEMA VE TİYATROSU'NUN ACI KAYBI

,

Türk sinema ve tiyatrosunun ünlü sanatçılarından Alev Sururi, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul'daki bir özel hastanede, 84 yaşında, solunum yetmezliğinden hayatını kaybetti.

Sururi'nin yarın ikindi namazının ardından Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Torba Mezarlığı'nda kendisi gibi tiyatrocu olan eşi Ali Sururi'nin yanında toprağa verilecek.

Alzheimer ve parkinson hastası olan sinema ve tiyatro oyuncusu Alev Sururi, 15 gün önce tedavisi için İstanbul Özel Avrasya Hastanesi'ne yatırıldı.

Son olarak 10 yıl önce bir televizyon kanalındaki 'Zerda' isimli dizide rol olan iki çocuk, iki torun sahibi usta oyuncu Sururi, sabah saatlerinde solum yetmezliğinden hayata gözlerini yumdu. Sururi'in ölüm haberi yakınları ve sanatçı dostlarını üzüntüye boğdu.

Çiğdem Sururi (50), annesinin son olarak oynadığı diziden sonra yakalandığı rahatsızlık nedeniyle çok istemesine rağmen başka bir eserde rol alamadığını belirterek, "Son ana kadar yanındaydık. Nur içinde yatsın, yarın kendisini çok sevdikleri, aşık oldukları Bodrum'un Torba'da 15 yıl önce vefat eden babamın yanına defnedeceğiz" dedi.

Tiyatrocu Gülriz Sururi'nin yengesi olan Alev Sururi, 'Çılgın Yenge', 'Kaldırım Serçesi', 'Halide' isimli tiyatro oyunlarının da aralarında bulunduğu 200'ün üzerinde sanat yapıtında rol aldı. Sururi'nin cenazesi yarın ikindi vakti 26 yıldır yaşadığı Bodrum'un Torba Mahallesi'ndeki Torba Camisi'nden son yolculuğuna uğurlanacak.

Facebook Arkadaş Ekleme Hilesi

,
Facebook'ta arkadaş ekleme hilesi için birçok internet sitesi ve uygulama bulunmaktadır. Daha önce Facebook Durum Beğendirme ve Facebook Abone Kasma yazılarımı yayınlamıştım. Bu yazımızda ise Facebook arkadaş ekleme uygulaması ve Facebook arkadaş ekleme sitelerinden bahsedeceğim.


Facebook Arkadaş Kasma


Bildiğiniz gibi Facebook'ta arkadaş ekleme sınırı bulunmaktadır. Bu sebeple kısıtlı sayıda arkadaş eklememize izin veriliyor. Bu yazımda anlatacağım Facebook arkadaş ekleme hilesi sayesinde bu limiti görmezden gelecek ve binlerce arkadaşa sahip olacaksınız. Bazı facebook arkadaş ekleme uygulamaları sizin hesabınızdan paylaşım izni istiyor. Adınıza paylaşım yapabilip aynı zamanda başka hesapları arkadaş olarak eklemenize neden oluyorlar. Bu sebeple bu uygulamaları ve siteleri mümkün oldukça kendi orijinal Facebook hesabınızda kullanmayıp, sahte hesaplarınızda kullanmayı tercih edin.

Şimdi geçelim Facebook arkadaş ekleme uygulamalarına.. Anlatacağımız bu yöntemler nedeniyle hesap kullanım dışı kalabilir ya da ceza alabilir. Bu sebeple hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.

1. Facebook Arkadaş Ekleme Hilesi:


İlk yöntemimiz içerisinde kullanıcıların mail adreslerinin bulunduğu arkadaş listelerini kendi hesabımıza yükleme şeklinde arkadaş sayımızı artırmak. Bu yöntemde öncelikle aşağıdaki resimde görüleceği üzere "Arkadaşlarını Bul" seçeneğine tıklıyoruz.

Facebook Arkadaş Kasma

Daha sonra açılan ekranda aşağıdaki resimdeki sarı olarak işaretli yeri seçiyoruz. İşaretli yeri seçtikten sonra buraya tıklayarak indireceğiniz içerisinde 3000 adet kullanıcı olan arkadaş listesini yüklüyoruz.

Facebook Arkadaş Kasma

2. Facebook Arkadaş Kasma Uygulaması:


r10 üyesi tarafından hazırlanan bu uygulama ile arkadaşlık isteklerinin hepsini tek tık ile onaylayabilir, önerilen arkadaşların hepsini ekleyebilir ya da reddedebilir, sizi dürtenleri geri dürtebilir ve otomatik beğeni yapabilirsiniz. Bu Facebook Arkadaş Ekleme uygulaması olarak da kullanılan programı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. 

İbrahim Tatlıses 2013 Resimleri

,






Roma Rakamları Nasıl Yazılır

,
Roma rakamları, sadece toplama ve çıkarma işlemine dayanan bir sayma düzenine sahip rakamlar sistemidir. Roma rakamlarında “0” bulunmaması sebebiyle hint – arap kökenli sayı sistemine geçiş zorunlu olmuştur.

Kaynaklar, roma rakamlarının bir elin parmaklarından esinlenerek ortaya konduğunu belirtir. Romalılar, Roma rakamları tablosunda bugün kullandığımız 1,2,3,4 rakamları yerine I, II, III, IIII sembollerini ve 5'i belirtmek için de "V" şeklinde bir el işaretini sembol olarak kullanmışlardır. 10'u belirtmek için de "V" sembolünü, değişik biçimde 2 kez kullanarak "X" sembolünü elde etmişlerdir. 1'den 100'e kadar olan diğer rakamları da alfabelerinden alarak sistematik bir şekilde Roma rakamlarını oluşturmuşlardır. Roma rakamlarının anlamlarına göz atacak olursak, Roma rakamlarında referans rakamın sonuna yazılan rakam, referans rakamın değerini azaltırken, sağına yazılır ise referans rakamın değerini arttırmaktadır. Bir başka deyişle roma rakamlarında sayılar gruplandırılarak yazılmaktadır. Romen rakamları ile yazılmış bir yazıyı okumak için her rakamın sağına / soluna bakılır, sayıların tamamı bölümler halinde yavaş yavaş gelir. Roma rakamlarında, bir sayının bin katını göstermek için sembolün üzerine bir yatay çizgi, milyon katını göstermek için ise ilgili sembolün üzerine iki yatay çizgi getirilir.

Roma rakamlarının günümüzde kullanım alanlarına göz atacak olursak, daha çok maddelere numara verme - ki bu en çok dershanelerde kullanılır – bununla birlikte seri şeklinde üretilen edebi eserlerde estetik gözüküp daha kolay ayırt edilebildiğinden ve seri hissi verdiğinden kullanılmaktadır. Aynı zamanda estetik açıdan şık bir görüntü oluşturduğu için saatleri numaralandırmada da kullanılmaktadır.


ROMA RAKAMLARI NASIL YAZILIR


Sembol ve Değer
S: 0.5 (yarım) (Semis)
I: 1 (unus)
V: 5 (quinque)
X: 10 (decem)
L: 50 (quinquaginta)
C: 100 (Centum)
D: 500 (quingenti)
M: 1000 (Mille)

1'den 10'a kadar roma rakamları: I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X

roma rakamları
 

Son Şarkılar Xat Forum Powers Tanıtım Copyright © 2013 | Template design by | Powered by